43. DÖNEM ÇALIŞMA KOMİSYONLARI EŞGÜDÜM ÇALIŞTAYI ANKARA’DA TOPLANDI

43. DÖNEM ÇALIÅžMA KOMÄ°SYONLARI EÅžGÜDÜM ÇALIÅžTAYI ANKARA’DA TOPLANDI

Türk Eczacıları BirliÄŸi 43. Dönem Çalışma Komisyonları EÅŸgüdüm Çalıştayı Ankara’da toplandı.

Eczane Ekonomileri Komisyonu, Ä°laç Dışı, Bitkisel ve Destek Ürünler Komisyonu, Kamu ve Özel Sektör Eczacıları Komisyonu, Majistral Komisyonu, Meslek EtiÄŸi Komisyonu, OlaÄŸanüstü Durumlarda Eczacılık Hizmeti Komisyonu, SUT Komisyonu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Komisyonu ve Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonundan oluÅŸan 9 çalışma komisyonu üyeleri, eÅŸgüdüm çalıştayında bir araya geldi.

Çalıştayın açılışında konuÅŸan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, çalışma komisyonlarından çıkacak sonuçların mesleÄŸin geleceÄŸi açısından kritik önem taşıdığına dikkat çekti. Üney, “Bugün burada baÅŸlatacağınız çalışmaların 43. Döneme damga vurmasını ve mesleÄŸimiz daha ileriye taşıyacak deÄŸiÅŸiklikler ve dönüÅŸümler yaratmasını temenni ediyorum” dedi.

Ä°laç Fiyat Kararnamesi ile ilgili beklenti ve talepleri yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada güçlü bir ÅŸekilde dile getirdiklerini anımsatan Üney, saÄŸlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili TBMM’ye sunulan bir kanun teklifine kamudaki hem emekli hem de çalışan eczacıların da eklenmesi gerektiÄŸine vurgu yaptı. Üney, bu konudaki taleplerini de SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Tolunay’a ilettiklerini söyledi.

Kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerinden kamu kurum iskontolarının eczacıların üzerinde yük olmasına kadar çok sayıda sorunla mücadele edildiÄŸine dikkat çeken Üney, “Bizler bugün bu sorunların çözümü için canla baÅŸla çalışırken, diÄŸer yandan mesleÄŸimize geleceÄŸe taşıyacak projeler ve yeni fikirler geliÅŸtirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın da yaptığı konuÅŸmada, çalışma komisyonlarının eczacılık mesleÄŸinin geleceÄŸi açısından büyük önem taşıdığını ve örgütsel bütünlüÄŸe katkı saÄŸlayacağını ifade etti. Garğın, “Ülkemizde sayıları 44 bini aÅŸan eczacılarımızın geleceÄŸi için hepimiz ortak bir noktada buluÅŸmalıyız ve bunun için adım atmalıyız. Her cephede farklı mücadele etmek yerine top yekûn mücadele etmeliyiz. Gündelik sorunlardan öte yapısal sorunlara çözüm bulmalıyız. DoÄŸru önlem ve eylem paketleri için birlikte ve güç birliÄŸiyle hareket etmeyi önemli buluyoruz. Burada yapılacak çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak fikirler Merkez Heyeti’nin çalışmalarına da ışık tutacaktır” diye konuÅŸtu.

Açılış konuÅŸmalarının ardından kürsüye gelen usta tiyatro sanatçısı Altan Erkekli katılımcıları, “Eczacılar olarak sizler, en sıkıntılı günlerimizde yanımızda olan çok deÄŸerli insanlarsınız. Kimi meslekler var ki insanların yüreÄŸinde taht kuruyor. Parayı, maddi çıkarı mesleÄŸinin en önünde tutmuyor. Yüce gönüllü, tok, sevgi dolu insanlarsınız. Birçok meslek grubunda olmayan nitelikler sizde var. MesleÄŸinize olan saygınızdan dolayı canı gönülden sizleri kutluyorum” sözleriyle selamladı. Erkekli, daha sonra çeÅŸitli anılarını dile getirdiÄŸi keyifli bir sohbet gerçekleÅŸtirdi.

Açılışın ardından komisyon çalışmalarına geçildi.